به وبلاگ سلام عزیز خوش آمديد

عضويت در وبلاگ
منوي اصلي
صفحه نخست
پست الکترونيک
آرشيو مطالب
فهرست مطالب وبلاگ
پروفایل
موضوعات
دانستنیها و مطالب گوناگون
دانستنی از همه جا
دانستنیهای مذهبی
دانستنیهای علمی
دانستنیهای خانه داری
پلاکهای خودرو در ایران
گوناگون از همه جا
سودان
اطلاعاتی راجع به سودان
جدول پروازهای سودان
پیامک
انواع پیامکهای طنز.ادبی.عاشقانه
دعا-زیارت (متون)
دعا
زیارت
حديث
عکس و تصویر
عکسهای طنز
سرگرمی
العربي
القصص و العبر
هل تعلم؟
متنوع
ENGLISH
story
sweet life
ETC
داستان راستان
اضافات

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 270
بازدید کل : 254094
تعداد مطالب : 295
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1

آخرین مطالب
طراح قالب

Template By: NazTarin.Com

سلام

دوست من سلام

خوش آمدید.

هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع آزاد است.

تبلیغات احتمالی بدون هماهنگی مدیر وبلاگ درج می شود 

[+] نوشته شده توسط رضا در سه شنبه 3 آبان 1398برچسب:, در ساعت 11:22 | |
سودان و انتخاب مسیر

با سلام

درحدود یک سال گذشته اتفاقات زیادی در صحنه سیاسی سودان رخ داد. در تابستان 93

طیف حامی عربستان به سرکردگی سلفی های تندرو که از حمایت همه جانبه عربستان برخوردار است توانست با به کارگیری اهرمهای فشار خود جو شیعه هراسی و ضدیت با ایران را تا جایی به پیش ببرد که حکومت سودان اقدام به تعطیلی رایزنی فرهنگی ایران در خارطوم و سپس بستن هلال احمر کشورمان در سودان نماید.

البته برخی سوء مدیریت های داخلی نیز به این قضیه دامن زد.

 سرانجام این افراد به خواسته ی خود رسیدند و عربستان نیز به نظر از این پیروزی خرسند بود. آنچه تصور میشد این بود که مشکلات به زودی حل خواهد شد و دلارهای عربستان رونق را به این کشور باز خواهد گرداند.

 

درابتدای فروردین 94 عربستان حمله ی همه جانبه خود را به یمن آغاز نمود. در ابتدای این تهاجم وحشیانه آنها تصور می کردند که ظرف مدت یک هفته تومار انقلابیون را در هم پیچیده و حکومت مورد نظر خود را در یمن به کرسی خواهند نشاند و شاید به واسطه ی همین تفکر بود که برخی کشورهای عربی و آفریقایی از این حمله حمایت کردند که از جمله ی آنها سودان بود.

دراین هنگام سودان عملا و کاملا از صف مقاومت و جمهوری اسلامی ایران خارج و پشت عربستان ایستاد این کشور با وعده دریافت کمک 8 میلیارد دلاری از عربستان و کویت و امارات وارد صف ضد ایرانی شد. ولی با گذشت زمان به تدریج برخی از این کشورها متوجه اشتباه راهبردی خود شده و با روشهای مختلفی تلاش در جبران مافات نمودند.

 

زمان گذشت و زمان انتخابات ریاست جمهوری سودان رسید. (آوریل 2015). حزب حاکم سودان با تصور همراهی عربستان و برخی اسلامگرایان تندرو ضد ایران در انتخابات پیروز قاطع خواهد شد. انتخابات برگزار گردید.آنچه حزب حاکم رسما اعلام نمود میزان مشارکت حدود 40% ولی واقعیت اینست که میزان مشارکت بسیار کم و در حدود 15% برآورد شد.

دربرخی شهرها از جمله خارطوم تظاهرات علیه تقلب به پا شد و واقعیت نیز اینچنین بود. در این زمینه فیلمها و تصاویر زیا ی از تخلف و تقلب در شبکه های اجتماعی منتشر شد.

دربهترین حالت 

حتی اگر گفته حزب حاکم را هم ملاک قرار دهیم آمار مشارکت بسیار پایین و دور از انتظار بود و این در انتخاب افراد کابینه جدید  از سوی آقای عمر البشیر رییس جمهور پیشین و منتخب فعلی کاملا مشهود است. انتخاب وزرای میانه رو و به کارگیری وزرای با گرایش عربستانی در سمتهای غیر حساس بیانگر این موضوع است. مهمترین این افراد آقای علی کرتی وزیر خارجه سابق است که عملا صحنه گردان کاهش روابط ایران و سودان بود. وی در کابینه ی جدید سمت وزیر دادگستری را بر عهده دارد.

قراردادن علی کرتی در وزارت دادگستری از طرفی می تواند تا حدی عربستان را راضی نگه دارد و از طرفی پیام غیر مستقیم به ایران است که فردی با نگرش ضد ایرانی در صحنه سیاسی قدرتی در اختیار ندارد. جایگزین وی آقای پروفسور غندور دارای نگرش میانه و معتدل است.

انتخاب وزیر دفاع سابق به عنوان وزیر ریاست جمهوری نیز دارای پیام است. آقای عبدالرحیم محمد حسبن وزیر دفاع سابق دارای نگرش موافق جمهوری اسلامی ایران است.

به هر جهت انتخابات نیز به پایان رسید و پیامهای انتخابات دریافت شد. مهمترین این پیامها برای حکومت سودان این می تواند باشد که گرایشهای تند وهابیت در سودان جایی ندارد و ضمنی اینکه عربستان دارای مقبولیت پایینی در این کشور فقیر آفریقایی است و همچنین اعتماد به قول و وعده و وعید عربهای حاشیه خلیج فارس سرابی بیش نیست.

اکنون و کمی کمتر از یک سال از اولین اقدام ضد ایرانی حکومت سودان ، به نظر می رسد عقلانیت در حال برگشت به برخی از دولتمردان عرب و از جمله سودان است.    پیش بینی می شود ماههای پیش رو زمان انتخاب و اصلاح مسیر در برخی از کشورها و از جمله سودان است و اگر عقلانیت در این کشور حاکم شود خواهیم دید که کماکان ایران بهترین حامی کشورهای مظلوم و اسلامی است .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[+] نوشته شده توسط رضا در شنبه 27 تير 1394برچسب:سودان, در ساعت 21:31 | |
پروازهایی که به سودان می روند

سودان به دلیل قرار گرفتن در شمال آفریقا و از سویی همجواری با کشورهای عربی پذیرای پروازهای خارجی متعددی است که به برخی از مهمترین آنها اشاره می شود :

1- القطریه (قطر ایرلاین) 3 پرواز روزانه : ورود به سودان ساعتهای : 11:55 ، 18:50 و 23:00

2- امارتی یک پرواز روزانه : ورود به سودان ساعت : 17:30

3- ترکیش ایرلاین یک پرواز روزانه : ورود به سودان ساعت : 01:30 (بامداد)

4-العربیه (عرب ایرلاین) یک پرواز روزانه : ورود به سودان ساعت : 00:30 (بامداد)

5- گولف ایرلاین یک پرواز روزانه : زمان ورود را دقیقا نمی دانم ( شب هنگام است)

6-لوفتانزا یک پرواز روزانه : زمان ورود 22:00 (تقریبی)

7-اریتریا ایر لاین یک پرواز روزانه : ورود به سودان ساعت 20:00 (تقریبی)

8- اتیوپی ایرلاین یک پرواز روزانه : ورود به سودان شب هنگام

9- مصر ایر لاین یک پرواز روزانه : بعد از ظهر

10- ناس ایر (عربستان) یک پرواز روزانه : ساعت ورود به سودان 16:00

11-السعودیه که بیشتر در زمان اعزام حاجیان بیت الله الحرام پرواز دایر می کند. سه پرواز در هفته ورود ساعت 9:05

12- الاتحاد (ابوظبی) دو پرواز روزانه : ساعتهای ورود به سودان 13:30 و 17:30

علاوه بر پروازهای بین المللی فوق ، 2 پرواز داخلی به نامهای مارس لند و تارکو در داخل سودان فعالیت دارند. همچنین سودان ایرلاین تا چندی پیش فعالیت خوبی داشت که به دلیل ضعف نگهداری و مشکلات مالی تقریبا به حاشیه رانده شده است.خط تارکو به مصر نیز پرواز دارد.

از پروزاهای اشاره شده ، خطوط : قطریه ، اماراتی ، ترکیش و العربیه به برخی از شهرهای ایران از جمله : تهران ، شیراز ، مشهد و لار پرواز دارند. هم میهنانی که قصد سفر به سودان را دارند می توانند یکی از این پروازها را انتخاب کنند.

 

[+] نوشته شده توسط رضا در چهار شنبه 19 شهريور 1393برچسب:سودان,پرواز, در ساعت 12:46 | |
بازار و مراکز سیاحتی سودان

سودان نیز همانند مصر، دارای اهرام است که در بخش شمالی کشور در منطقه مروی و بجراویه واقع شده که بازمانده فراعنه مصر قدیم است که گستره آن بخش هایی از سودان را نیز در برمی گیرد. در منطقه ام درمان ( بخشی از پایتخت ملی ) موزه ای وجود دارد که به بیت الخلیفه ( منزل عبد الله التعایشی رهبر مبارزات مردم سودان علیه استعمار انگلیس در اواخر قرن 18 میلادی ) معروف است و ادوات جنگی آن دوره به نمایش گذاشته شده است. موزه ملی سودان ، موزه تاریخ طبیعی واقع در دانشگاه خارطوم ، موزه کاخ ریاست جمهوری ، آرامگاه مهدی سودانی و مسجد نیلین از دیگر مراکز دیدنی و سیاحتی خارطوم می باشد . رود نیل هم با وجود قایق ها و زورق های مختلف برای جابجایی مسافرین ، مناظر نسبتاً زیبایی برای تفرج دارد که بدلیل فقر امکانات ، بهره برداری سیاحتی مناسبی از آنها صورت نمی گیرد . محل تلاقی دو شاخه رود نیل یعنی نیل آبی و نیل سفید در نزدیکی هتل کورال ( هیلتون سابق ) و هتل برج الفاتح نیز دیدنی است . فرودگاه بین المللی و نیز مراکز دولتی در شهر خارطوم و ساختمان مجلس ملی سودان ( پارلمان ) در منطقه ام درمان ( یکی از سه بخش تشکیل دهنده پایتخت ملی ) واقع شده است مراکز خرید پایتخت را بازارهای ام درمان ، خارطوم بحری ، سوق عربی ، سوق شعبی ، سوق لیبی ، خیابان جمهوری و مرکز بزرگ تجاری عفرا تشکیل می دهد . وفور کالاهای چینی در این بازارها کاملا مشهود است . صنایع دستی سودان شامل ساخت هائی از عاج فیل ، استخوان فیل و شتر ، چوب سیاه رنگ آبنوس در شکل های مختلف تزیینی همچون تسبیح ، عصا ، کیف های دستی زنانه ساخته شده از پوست مار، تمساح و سوسمار است. چای ترش که در سودان به چای کرکدی معروف و از کیفیت خوبی برخوردار است یکی از مهمترین سوغات سودان محسوب می شود که به صورت فله و بسته بندی شده به وفور یافت می شود و به صورت شربت خنک و چای داغ سرو می شود .

در بازار میوه چندین نوع مانگو ( انبه ) در فصل های مختلف سال یافت می شود . موز، گریب فوروت ، پرتقال ، جوافه و میوه های صیفی سودان از کیفیت خوبی برخوردار است . موز ارزان ترین میوه در بازار است که هر کیلوی آن 2 جنیه ( کمتر از یک دلار) می باشد .

خارطوم از مراکز تفریحی قابل ذکری برخوردار نیست. چهار پارک نسبتا بزرگ در سطح شهر وجود دارد که مردم با پرداخت 2 جنیه ورودی برای هر نفر از آن استفاده می کنند . هتل های سلام روتانا ، برج الفاتح ، کورال ( هیلتون سابق ) ، هالیدی ویلا و هتل قصر از هتلهای درجه یک و هتلهای مریدین ، گرین ویلیج ، فردوس ، سندیان و .... از هتل های مناسب شهر خارطوم محسوب می شوند . تماس با ایران در سودان دقیقه ای حدود یک جنیه است که اگر از هتل تماس گرفته شود این هزینه به بیش از دو جنیه در هر دقیقه افزایش می یابد . در صورتی که اعضای هیئت ایرانی ، میهمان طرف سودانی باشند فقط هزینه کرایه اتاق و شام و ناهار وی پرداخت می شود و پرداخت هزینه مکالمات تلفنی و شارژ محتویات یخچال و ... به عهده میهمان است ، در غیر اینصورت کلیه هزینه ها به عهده میهمان خواهد بود . معمولا هزینه اسکان و پذیرایی هیئتهای رسمی و دولتی ایران را طرف سودانی متقبل می شود . 

از مناطق قدیمی موجود در سودان می توان از منطقه المقره ،مسجدقدیم در دنقلا و کلیسا های قدیمی در منطقه نوبه ، قضاریف وسنار نام برد که بیشتر کاوش های که تاکنون دراین مناطق و دیگر مناطق باستانی سودان وجود دارد توسط کشور لهستان اکتشاف و بهرهبرداری می گردد که سابق 50 ساله در این زمینه دارد.

با تشکر از آقای حسینی

[+] نوشته شده توسط رضا در دو شنبه 20 مرداد 1393برچسب:سودان, در ساعت 16:57 | |
رسانه های سودان

علاوه بر رادیو ملی سودان بر روی موج  MWو FM ، بیش از 8 رادیوی دیگر بر روی امواج FM پخش می شوند . ( به نام های رادیو قرآن ، رابعه ، مانگو ، کوثر، اقتصادی (خارطوم اف ام) ، قوات مسلحه ، ام درمان و آینه ها ) . تقویت و پخش رادیو مونت کارلو ، رادیو بی بی سی لندن ، رادیو DW آلمان در پایتخت بر روی موج FM تنوع ویژه ای به موج FM داده است . سه شبکه تلویزیون دولتی به نامهای سودان ، النیل الازرق و تلویزیون ایالت خارطوم وجود دارد و کانال سودان بر روی ماهواره های عربسات ، نیل سات و هاتبرد قابل دریافت است . تعدادی کانالهای سودانی خصوصی همچون طیبه ، زول ، الشروق و غیره نیز در این کشور قابل دریافت است . اخبار سراسری تلویزیون سودان به وقت محلی در ساعت 7 صبح ، 7 بعدازظهر و 10 شب پخش می شود بالغ بر 25روزنامه صبحگاهی و با شمارگان حداکثر 50 هزار نسخه و پایین تر منتشر می شود که روزنامه های عربی شامل : الرای العام ، الصحافه ، الحیات ، آخر لحظه ، اخبارالیوم ، الایام ، الوفاق ، الوطن ، الخرطوم ، السودانی ، رأی الشعب ، الوان ، الشارع السیاسی ، الاضواء ، القوات المسلحه ، سودان الیوم ، الخبر، الانتباهه ، الاضواء ، الرائد ، ایلاف و 3 روزنامه انگلیسی زبان خارطوم مونیتور ، سودان ویژن و شهروند ( Citizen  )  می باشد . بر اساس گزارش شورای ملی مطبوعات و رسانه های سودان برای هر 88 نفر سودانی یک روزنامه چاپ می شود .

با تشکر از آقای حسینی

[+] نوشته شده توسط رضا در دو شنبه 20 مرداد 1393برچسب:سودان, در ساعت 16:52 | |
پرسش و پاسخ

در این بخش برخی پرسشهای احتمالی که در بدو ورود به سودان به ذهن می آید ، آورده شده است. پرسش و پاسخها توسط دوست عزیز آقای مهندس کاراندیش تهیه شده . ایشان یکی از ایرانیان مقیم سودان و از بخش خصوصی است که در کار خود موفق می باشد.

ضمن سپاس از ایشان مطالب با اندکی ویرایش در پست درج گردیده است.

- نقطه نظر مردم و مسئولين نسبت به حضور خارجیها و بخصوص ايرانيان در اين كشور سودان چگونه است؟

در مجموع نقطه نظر مردم و مسئولین و طرز برخورد مردم سودان نسبت به خارجیها و بخصوص ایرانیها بسیار مثبت است و از این نظر مشکل خاصی وجود ندارد. خوشبختانه مردم این کشور بسیار ارام و مهربانند و با خارجیها و بخصوص ایرانیها رفتاری بسیار دوستانه دارند. از نظر امنیت ،کشور از شرایط خوبی برخوردار است ولی ممکن است مواردی نه چندان مهم و بسیار جزئی از سرقتهای کوچک در خارطوم وجود داشته باشد که در مجموع جای نگرانی از این بابت در سودان وجود ندارد. نزاع های خیابانی ، قتل و سرقت مسلحانه معمولا وجود ندارد.

- وضعيت قوانين و مقررات إجرايــى نسبت به ترغیب سرمايه گذاران خارجى در سودان چگونه است؟

وضعیت قوانین برای ترغیب سرمایه گذاران خارجی خوب است ولی عمدتا برای اجرای هر کاری (البته بجز کشاورزی) مقداریسختی و کندی در عملیات اجرایــی وجود خواهد داشت که نیاز به پیگیری توام با صبر و حوصله دارد اما پس از راه اندازی هر پروژه ای مشکل خاصی وجود ندارد.

- وضعيت تضمين سرمايه مالي و كار سرمايه گذاران خارجى از طرف دولت سودان به چه صورت است؟

طرح شما باید سودا ورد باشد و الا هیچ دولتی نمیتواند خسارت اجرای نادرست پروژه را به شرکـتی خارجی بدهد. ٓ

 

- نحوه ورود سرمايه مالى و تجهيزات و ماشين الات صنعتى و كشاورزى به كشور به چه صورت است؟

ورود سرمایه و ماشین آلات و تجهیزات بعد از ثبت شرکت و رعایت قوانین مربوطه مشکلی ندارد و حتی می تواند به اسم شرکت دیگری هم وارد شود و معمولا از عوارض گمرکی معاف است.

 

- آیا خروج سرمايه و سود حاصله از سرمايه گذارىز كشور مشکلی ندارد؟ ٓ

خروج سرمایه و سود حاصله از کشور مشکلی ندارد و کسی ممانعتی برای چند صد هزار خارجی که اینجا مشغول کار و اجرای پروژه و خروج پول از کشورهستند را فراهم نمیکند.

- وضعيت بيمه مسئوليت جان و مال سرمايه گذاران نسبت حوادث طبيعى و غير طبيعى چطور است؟

ٓ انواع بیمه نظیر بیمه های خدمات درمانی و مسئولیت حرفه ای وجود دارد ولی من نمیدانم که ایا برای مسئولیت مالی هم گزینه ای هست یا نه چون تا بحال به آن فکر نکرده ام اما میدانم بیمه محصولات کشاورزی وجود دارد.

- براورد احتمالى و اوليه حداقل و حداكـثر سرمايه لازم جهت شروع هريك از فعاليتهاى صنعتى و كشاورزى چقدر است؟

در پروژه های صنعتی حداقل برای راه اندازی یک کارخانه نیاز به چند میلیون دلار یا چند میلیارد تومان است اما پروژه هایــی در بخش کشاورزی وجود دارد که با مبالغ کمی حتی در حدود صد هزار دلار قابل راه اندازی هستند.

- وضعيت حمايت هاى مالى بانك هاى داخلى و خارجى موجود در اين كشور چطور است؟

بانک ها چه داخلی و چه خارجی از راه اندازی طرح های سوداور حمایت میکنند در ضمن هر بانکی برای دادن تسهیلات نیاز به ضمانت دارد و در اینصورت مشکلی نیست.

- نحوه خدمات كنسولى و مدت اقامت و اشتغال اتباع خارجى به چه صورت است؟

مدت اقامتا تباع خارجی براساس قوانین معمولا یکساله است و هر سال تمدید میشود و برای اشتغال اتباع ایرانی یا سایر کشورها مشکلی وجود نداردو میلیونها نفر خارجی در این کشور مشغول به کار هستند. خدمات کنسولی هم در دسترس است.

- وضعیت ثبت شرکت و شروع فعالیت اقتصادی چگونه است؟

در ارتباط با بعضی از فعالیتها که نیاز به ثبت شرکت دارند ، این کار به سادگی قابل انجام است و انواع مختلفی از شرکت را براساس نیاز می توان ثبت کرد. ثبت شرکت بسته به نوع آن بین سه تا سی روز طول میکشد. در بعضی فعالیتها ممکن است نیاز به ثبت شرکت نباشد.

 

- وضعيت قیمت برق مصرفى چقدر است؟

هزینه برق خانگی برای هر کنتور برق برای میزان مصرف تا 200کیلووات در ماه 0.16 جنیه به ازاء هر کیلووات و برای میزان مصارف بالاتر از 200کیلووات (به ازاء هر کنتور برق) حدود 0.26 جنیه به ازاء هر کیلووات است اما برای مصارف بالا هزینه برق با احتساب عوارض مختلف بطور متوسط سه دهم جنیه(پوند سودان) به ازاء هر کیلووات ساعت برق است.

برق مصرفی کشاورزی با قیمت کمتر یعنی یارانه ای و حدود 0.14 جنیه به ازاء هر کیلو وات ساعت برق محاسبه می شود.

 در حال حاضر هر 9.25(نه ممیز بیست و پنج) جنیه برابر یک دلار امریکاست.

 

- وضعيت نيروى كار متخصص و عادى بومى و غير بومى چگونه است؟

 نیروی کار متخصص و عادی سودانی یا غیر سودانی در سودان وجود دارد ولی نیاز به مدیریت برای اموزش و کنترل کار دارندهمچنین می توان از نیروهای ایرانی بخصوص برای شروع کار استفاده کرد.

- هزينه هاى عمومى، اسكان و تغذيه و إياب وذهاب چقدر است؟

هزینه اسکان (که معمولا بصورت مبله اجاره داده می شود) بسته به محل سکونت یا دفتر کار (تواما یا بصورت جداگانه) دارد. هزینه اجاره ماهیانه مکانی که بتواند بعنوان دفتر کار هم مورد استفاده قرار گیرد میتواند از 1000 جنیه در ماه در یک روستا شروع شود .در خارطوم نیز هزینه اجاره مسکن عموما از دو تا بیست هزار جنیه بسته به مکان، مساحت و کیفیت ساختمان متفاوت است. هزینه هتل برای اقامت موقت از 300تا 2000 جنیه براساس تعداد ستاره هتل متغیر

. ضمنا اینجا انواع هتل آپارتمان با نرخهای مناسبی از 100 جنیه درهر شب تا 600 جنیه در هر شب برای دوخوابه  در دسترس است.

 

- قیمت مواد غذایــی اصلی در جمع و بطور متوسط مقداری از ایران  گرانتر است .قیمت غذا در رستورانها بسته به این دارد که شما در کجا غذا بخورید در بهترین رستوران خارطوم یک پرس غذا حدود 80 جنیه و ارزانتر از رستورانهای درجه یک تهران است اما همین غذا در رستورانهای پایین شهر 20 جنیه است.

هزینه 24 ساعت اجاره اتومبیل سواری از 150 جنیه به بالا است. قیمت یک لیتر بنزین  4.67 و گازوییل 3.11 جنیه به ازاء هر لیتر است. کیفیت اتومبیلهای اجاره ای قابل قبول تا بسیار خوب است.

 

[+] نوشته شده توسط رضا در دو شنبه 16 تير 1393برچسب:سودان, در ساعت 15:52 | |
مراسم ازدواج در سودان

ازدواج در سودان مانند بسیاری از کشورهای دیگر دارای رسم و آداب ویژه ای است. متاسفانه در سالهای اخیر و با وجود گرانی و تورم بیش از 40 درصدی ، برخی حواشی بی مورد باعث افزایش سن ازدواج و رویگردانی جوانان از ازدواج شده است. به عنوان نمونه جهیزیه ازدواج در سودان به عهده داماد است و از طرفی جوانی که قصد ازواج دارد باید نسبت به خرید برخی اقلام مانند : کفش ، لباس زنانه ، کت و شلوار و مواردی دیگر به تعداد یک دست (12 عدد) عدد اقدام نماید.

جالب است بدانید در سودان یک دست یا دسته 12 عدد می باشد در صورتی که در ایران 6 عدد است. کلمه دسته نیز به همین شکل تلفظ می شود.

پس از اینکه پسری از دختری خواستگاری نمود و مورد پذیرش قرار گرفت ، هر کدام یک نماینده معین می نمایند.(وکیل) . نمایندگان عروس و داماد در یک روز جمعه به مسجدی در نزدیکی محل زندگی مراجعه نموده و پس از نماز جمعه و با حضور تعدادی از مردم ، خطبه عقد توسط امام جمعه مسجد قرائت شده و وکلا بله را می گویند. شب همان روز نیز مراسم عروسی در مکانی که مورد توافق قرار گرفته و با حضور مدعوین برگزار می شود.(در فقه برادران اهل سنت امکان برگزاری نماز جمعه در تمامی مساجد وجود دارد)

رسم است که در مراسم عروسی کادو داده شود. افراد نزدیک به عروس و داماد معمولا پول یا طلا یا وسایل منزل هدیه می کنند. سایر افراد معمولا مقداری پول درون پاکت گذاشته و هنگامی که برای تبریک نزد عروس و داماد می روند ، آنرا تقدیم می کنند. 

معمولا عروسی در سودان در فضای باز برگزار می شود. خانمها در یک سمت و آقایان در سمت دیگر محوطه و بدون مانع یا پرده بر روی صندلی های دایره وار می نشینند. رقص سودانی که همراه با کر زدن می باشد خیلی جالب است. سودانیها اعم از زن یا مرد رقصی شبیه به رقص برره (مهران مدیری!) دارند. بر خلاف مصری ها و عربها ، سودانیها بسیار متین و آرام می رقصند و تنها به حرکت دادن دست یا عصا در هوا اکتفا می کنند. در فرهنگ سودان رقص عربی و تند مذموم است.

پس از مراسم عروسی نیز جوانترها سوار بر خودرو در خیابانها بوق زده و ابراز شادمانی می کنند.

داشتن دو تا چهار زن در سودان عرف است. البته با توجه به بالا رفتن سطح زندگی و همچنین افزایش هزینه های ازدواج و از طرفی افزایش سطح تحصیلات دختران در جامعه سودان ، نسل جدید تقریبا به سمت ازوداج یکتایی متمایل شده است. همچنین تعداد فرزندان خانوار که در نسل قدیم معمولا دو رقمی بوده ، به سمت دو یا سه فرزندی میل پیدا کرده است.

متاسفانه طلاق در سودان مانند سایر کشورهای عربی و آفریقایی بسیار ساده است ، به همین جهت مشکلات فراوانی را در این کشورها برای زنان ایجاد کرده است. اخیرا قوانینی در حمایت از زنان در برابر طلاق های اجباری در دست تدوین است.

نکته :

کلمات عروس و داماد در عربی به ترتیب عبارتند از : عروس و عریس و جهیزیه یا مهر نیز همان مهر است.

 

[+] نوشته شده توسط رضا در چهار شنبه 4 تير 1393برچسب:سودان,عروسی, در ساعت 17:16 | |
سلام و احوال پرسی

رسم و رسومات و آداب و فرهنگ در کشورها و قوم ها تفاوتها و شباهتهایی با هم دارند. یکی از این آداب نحوه سلام و احوال پرسی است. به عنوان نمونه در بیشتر کشورهای دنیا هنگامی که دو فرد یکدیگر را می بینند با هم دست داده و تعارفاتی را رد و بدل می کنند. در کشور عربستان هنگامی که دو نفر آشنا با هم روبرو می شوند پس از دست دادن نوک بینی خود را به هم می مالند ! شاید تعجب کنید ولی این رسم هنوز در شبه جزیره عربستان و به ویژه در بین سران قبایل و حکومت رواج دارد.

در سودان هنگامی که شما با فردی که اولین بار است او را می بینید روبرو می شوید پس از گفتن سلام علیکم یا السلام علیکم با وی دست می دهید.البته از آنجاییکه در بین اهل سنت دست دادن زن و مرد نامحرم دارای احکام مختلفی است تاکید می شود مرد با زن غریبه محجبه دست نداده و به جای آن پس از سلام گفتن دست راست خود را روی سینه خود به نشانه احترام قرار دهد.

چنانچه از آشنایی شما با طرف سودانی مدتی گذشت و احساس نزدیکی ایجاد شد بهتر است پس از سلام و علیک کردن ابتدا دست راست خود را بر روی شانه چپ طرف مقابل زده و سپس به وی دست بدهید. همین حالت هنگام خداحافظی نیز انجام می شود.

چنانچه شما مدت زیادی از یک دوست سودانی دور بوده آید یا با وی خیلی صمیمی شده اید بهتر است هنگام سلام یا خداحافظی پس از دست دادن یکدیگر را در آغوش گرفته و چند بار به کتف های او بزنید. این نهایت ابراز دوستی و محبت است.

عربها و سودانی ها هنگام خداحافظی نیز السلام علیکم می گویند . البته چنانچه طرف مقابل پیش سلام شد شما در پاسخ بایستی بگویید : و علیک السلام یعنی پاسخ سلام علیکم، علیک السلام است نه سلام علیکم.

یکی دیگر از رسوم سودانی نشان دادن مشت و تکان دادن آن است. این حرکت در حقیقت همان نشان شست دست راست در کشورهای غربی است. هنگامی که فردی سودانی از دور مشت دست راست خود را بالا آورده و برای شما تکان می دهد به معنی تایید و حمایت از شماست.

البته برخی افراد یا قبایل به جای مشت ، اگر عصا داشته باشند آنرا بالا آورده و تکان می دهند و گرنه انگشت اشاره دست راست خود را بالا آورده و به نشانه تایید آنرا به شما نشان می دهد.

یک علامت که در بیشتر کشورهای عربی بسیار مشاهده می شود چسباندن نوک انگشتان دست راست به یکدیگر و نشان دادن آن است. این علامت یعنی لطفا صبر کن یا لطفا اجازه بده یا لطفا آرامتر .این علامت در سودان بسیار مشاهده می شود.

[+] نوشته شده توسط رضا در جمعه 30 خرداد 1393برچسب:سودان, در ساعت 18:32 | |
جشن نیمه شعبان در سودان

مراسم جشن میلاد امام زمان  -عج- در اقامتگاه سفیر کشورمان در سودان برگزار شد. برنامه های متنوع جشن نیمه شعبان به همراه گپ و گفت دوستانه برگ دیگری به کتاب خاطرات ایرانیان مقیم سودان افزود. شعر خوانی در خصوص این عید بزرگ توسط آقای بحرانی مدیر مدرسه ایرانیان و خواندن یکی از اشعار حضرت حافظ توسط خانم کوچولو صلواتی ، برگزاری مسابقه ضرب المثل برای بزرگسالان و مسابقه خوردن موز با دست بسته ! برای کودکان و نوجوانان بخشهایی از این مراسم خاطره انگیز بود.

آقای دکتر جویجری سفیر محترم کشورمان نیز در سخنان کوتاهی به شرح این حادثه بزرگ پرداخت و در نهایت شام ایرانی پایان بخش برنامه بود. با توجه به حوادث عراق که در آن تروریستهای داعش مردم این کشور را به خاک و خون کشیدند ، حاضرین در مراسم برای سرکوبی و شکست تروريستها سوره فیل را تلاوت نمودند.

مانند همیشه آقای حسین پور آشپز خوش ذوق و مهربان سفارت با چلوکباب کوبیده و جوجه کباب خوشمزه ای که پخته بود کام همه را با یک غذای ایرانی شیرین کرد.

شاید برای هم ميهنان داخل کشور جمله پایانی چندان مفهوم نباشد ولی هموطنان خارج کشور که مدتها طعم چلوکباب ایرانی را نچشیده اند این مطلب را به خوبی درک می کنند.

[+] نوشته شده توسط رضا در جمعه 23 خرداد 1393برچسب:, در ساعت 12:50 | |
مراسم عید مبعث و اعیاد شعبانیه

 

 

مراسم عید مبعث پیامبر رحمت پنج شنبه شب در اقامتگاه سفیر کشورمان برگزار شد. در این مراسم ایرانیان مقیم سودان و مهمانان از طیفهای گوناگون شرکت داشتند. مراسم با تلاوت کلام الله مجید آغاز و با دعای کمیل ادامه یافت. در بخش بعدی حجت الاسلام محمودی رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص عیدهای یاد شده مطالبی را بیان نمود. سپس گروه سرود مدرسه ایرانیان با مدیریت آقای بحرانی سرودی را در ستایش پیامبر و نسل انقلاب ارایه نمودند.

در بخش بعدی یکی از دانش آموزان مدرسه شعری از حضرت حافظ خواند که مورد تشویق حاضران قرار گرفت.( خانم صلواتی ). سپس مسابقه اطلاعات عمومی که با چاشنی طنز همراه بود در محیطی شاد اجرا شد و در نهایت مراسم با سخنان کوتاهی از سفیر کشورمان آقای دکتر جویجری پایان یافت.

چلوکباب کوبیده به همراه سالاد که توسط آقای حسین پور آشپز سفارت سرو شده بود پایان بخش مراسم بود که خاطره شام ایرانی را برای همگان زنده کرد.

[+] نوشته شده توسط رضا در جمعه 9 خرداد 1393برچسب:سودان,مبعث, در ساعت 13:41 | |
هتل های خارطوم

چنانچه قصد اقامت موقت در خارطوم دارید ، این مطلب را بخوانید:

تعداد زیادی هتل از یک تا 5 ستاره در خارطوم وجود دارد.برخی از این هتل ها عبارت اند از : روتانا سلام ، کورنثیا(برج الفاتح) ، کورال ، ابشر ، پرنسس ، کنون ، هالیدی ویلا ، دنداس ، تاکا ، قوا ، صنوبر و احلام.

هزینه اقامت در هتلهای یاد شده بسته به تعداد ستاره ی آن از شبی 350 دلار تا 50 دلار متفاوت است.هتل های 5 ستاره خارطوم 3تای اولی هستند.

از آنجاییکه مدیریت هتل روتانا سلام سوری - لبنانی است از لحاظ سلیقه پخت و تنوع غذایی ، به ذائقه ما ایرانی ها نزدیک تر می باشد. همچنین نزدیکی این هتل به فرودگاه و مرکز خرید عفراء ، در جلب مشتری تاثیر فراوانی داشته است . در زیر زمین این هتل یک باشگاه بدن سازی پیشرفته وجود دارد که می تواند ساعاتی از اوقات فراغت شما را پر کند.همچنین یک استخر روباز در محوطه قرار دارد که در ایامی که هوا گرم است (9 ماه از سال!) می توان از آن استفاده نمود.زمانبندی استخر به 3 شکل : مردانه ، زنانه و مختلط می باشد.

هتل کورنثیا که توسط قذافی ساخته شده معماری بسیار جالبی دارد. این هتل شبیه به یک تخم مرغ بسیار بزرگ است که اتاقهای نسبتا شیک آن در اطراف قرار داشته و در وسط فضای خالی به اضافه دو دستگاه آسانسور مدرن در آن تعبیه شده است.این هتل دارای سالن های بزرگ همایش و همچنین ، استخر سرپوشیده ، بدنسازی ، سونا و جکوزی می باشد.در طبقه 14 و 15 و 16 این هتل ، سه رستوران قرار دارد که اولی رستوران هتل ، دومی رستوران رکشا که غذای فیلیپینی سرو می کند و سومی کافی شاپ است. این هتل در خیابان نیل (شارع النیل) و کنار نیل آبی قرار دارد. اتاقهای مشرف به نیل دارای مناظر زیبایی می باشند.البته از نظر ذوق غذایی ، ایرانیها کمتر تمایل به غذاهای این هتل دارند.

از آنجاییکه تنوع هتل در خارطوم زیاد است ، پیشنهاد می شود از یکی از ایرانیان مقیم اطلاعاتی راجع به آنها دریافت نموده و سپس اقدام به انتخاب هتل مناسب نمایید.

[+] نوشته شده توسط رضا در دو شنبه 22 ارديبهشت 1393برچسب:سودان,خارطوم,هتل, در ساعت 16:55 | |
خزندگان نیل

نیل طولانی‌ترین رود جهان است. این رود در شمال شرقی قاره آفریقا قرار گرفته است.رود نیل با حدود ۶٬۶۵۰ کیلومتر طول، طولانی‌ترین رود جهان است. این رود از رشته کوه‌هایی در مرکز قاره آفریقا سرچشمه می‌گیرد و راه طولانی خود را به سمت شمال آغاز می‌کند؛ در طی مسیر، رودهای زیادی که از کوه‌های غرب این قاره سرچشمه گرفته‌اند، به آن می‌پیوندند. رود نیل از کشورهای اوگاندا، سودان و مصر و از شهرهای مهمی چون خارطوم، پایتخت سودان، و قاهره، پایتخت مصر، می‌گذرد و سرانجام به دریای مدیترانه می‌ریزد. طول رود نیل در سودان حدود 2000 کیلومتر است. رودهای نیل آبی و سفید ، در خارطوم به هم پیوسته و تشکیل رود نیل بزرگ را می دهند که به سمت مصر جریان می یابد.

هر جا که آب باشد حتما گیاهان و به دنبال آن جانوران نیز یافت می شود. در رود نیل انواع ماهی ها ، خزندگان رودخانه ای مانند مار آبی ، سوسمار ، تمساح و بزمچه زندگی می کنند. البته هر چه به شهر ها نزدیک شویم تعداد و تنوع این جانوران نیز کم می شود. به عنوان نمونه ، از آنجاییکه در فقه اهل سنت خوردن تمساح و سوسمار جایز است ، به ندرت این دو جانور را در سواحل نیل در شهری مانند خارطوم می توان مشاهده نمود.

تمساح رودخانه ای که بیشینه طول آن به حدود 2 متر می رسد ، دارای پوزه باریکی می باشد. صید بی رویه این تمساح توسط مردم جهت استفاده از گوشت و پوست آن باعث شده نسل این تمساح با خطر انقراض مواجه شود.همچنین سوسمارهای نیل که از لحاظ شکل و قیافه بسیار چندش آور هستند نیز از دست مردم در امان نمانده و شکار می شوند.در زبان محلی به این سوسمارها ، ورل گفته می شود. VARAL

دو نوع مارمولک نیز در سودان یافت می شود که اولی کاملا شبیه مارمولکهای ایرانی است ولی نوع دوم ، دارای پوستی رنگارنگ و بسیار زیبا است که با سرعت بالایی نیز حرکت می کند. نوع نر مارمولک اولی ، دارای صدای بسیار بلندی است. این صدا شبیه به "نچ" گفتن یک انسان است.(زبان را محکم به سقف دهان چسبانده وسریع رها کنید).کسانی که اولین بار صدای این مارمولک را می شوند ، تصور می کنند که حیوان بزرگی این صدا را ایجاد کرده و هنگامی می بییند یک مارمولک تقریبا 10 سانتی است بسیار شگفت زده می شوند.

[+] نوشته شده توسط رضا در پنج شنبه 4 ارديبهشت 1393برچسب:سودان,تمساح,سوسمار, در ساعت 17:35 | |
مورچه های سودان

در این بخش راجع به حشره ی کوچک زحمت کش سودانی اطلاعاتی ارایه می شود.

مورچه ها در تمام دنیا پراکنده بوده و تقریبا شکل یکسانی دارند.در سودان دو نوع مورچه بیابانی و خانگی وجود دارد. مورچه های بیابانی لانه های بسیار بزرگی می سازند که ارتفاع آنها به بیش از  2 متر می رسد . در حقیقت این لانه ها یک نوع کولونی یا برج غول پیکر با صدها هزار مورچه است.این مورچه ها جهت استفاده بهینه از آب موجود در لانه و بدنشان ، شب فعال بوده و روزها را درون لانه می گذرانند.این مورچه ها بسیار چابک بوده و همه چیز خوارند.

مورچه های خانگی جثه کوچکتری نسبت به مورچه های بیابانی دارند و آرامتر حرکت می کنند. این مورچه ها  مانند برخی مورچه های ایرانی ، سیاه رنگ هستند البته با یک تفاوت.مورچه های سودانی زهری هستند. بدین معنی که چنانچه مورچه ای فردی را گاز بگیرد ، محل گاز گرفتگی قرمز و متورم شده و به شدت دردناک می شود.چنانچه به محض گاز گرفتگی توسط مورچه ، بر روی محل گزش ، آبلیمو مالیده شود تا حد زیادی ، جلوی درد و تورم گرفته می شود. در غیر این صورت باید منتظر یک درد حدود 5-4 روزه بود.

اندازه مورچه خانگی کمتر از 2 میلیمتر است. دوستی می گفت : اگر همه وزن این مورچه را زهر تشکیل می داد ، باز نباید اینقدر دردناک می بود.

سفارش اکید به افرادی که فرزند کوچک در خانه دارند : مراقب مورچه ها باشید. خیلی خطرناکند.

حالا یاد این گفته زمان کودکی می افتیم هنگامی که یکی از بچه ها گریه می کرد می گفتیم : مورچه گازش گرفته ...

[+] نوشته شده توسط رضا در پنج شنبه 21 فروردين 1393برچسب:سودان,مورچه, در ساعت 16:56 | |
عید نوروز 93 در سودان

مراسم عید نوروز 1393 در سودان برگزار گردید.

این مراسم که در اقامتگاه سفیر کشورمان برگزار شد با حضور قشرهای گوناگون ایرانیان مقیم سودان رنگ و بوی ویژه ای داشت. مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز و با دعای کمیل ادامه یافت.سپس سفیر کشورمان ضمن خوش آمدگویی و تبریک عید ، مطالبی را ارایه نمود.

بعد از آن مسابقات مختلفی که برگزار شد باعث ایجاد شور و نشاط گردید. مسابقاتی مانند : بیست سوالی ، ماست خوری دو نفره با چشمان بسته ، تکرار جملات سخت و بادکنک باد کردن

که به برندگان و تمامی کودکان  و همچنین دانش آموزان مدرسه جمهوری اسلامی هدیه داده شد. در پایان مراسم ، ایرانیان مقیم با صرف شام ایرانی ، خاطره ی خوش دیگری را از کنار هم بودن ثبت نمودند.

لازم به یادآوری است که ایرانیان مقیم سودان ترکیبی هستند از : دیپلوماتها ، کارکنان دولتی ، بخش خصوصی کشورمان و دانشجویان ایرانی مشغول تحصیل در سودان

[+] نوشته شده توسط رضا در یک شنبه 3 فروردين 1393برچسب:سودان,عید نوروز, در ساعت 15:53 | |
هزینه اجاره خانه و آپارتمان

هزینه اجاره منزل و آپارتمان در خارطوم پایتخت سودان بسیار متفاوت است. البته به طور کلی اجاره بها در مقایسه با ایران بالاتر است. مناطقی که مناسب اسکان برای دیپلمات ها یا خارجیانی که تمایل دارند منزل مناسبی اجاره نمایند عبارتند از : خارطوم 2 ، العمارات ، الریاض و ستین.اجاره یک واحد آپارتمانی با مساحتی بین 100 تا 180 متر به صورت مبله در خارطوم 2 و العمارات بین 1000 تا 1600 یورو ، در ریاض بین 800 تا 1500 یورو و در ستین کمتر از 1000 یورو می باشد. البته وسایل منزل و نو بودن آن یکی از شروط مهم در تعیین نرخ اجاره است. معمولا وسایل زیر در آپارتمانهای مبله وجود دارد : یخچال ، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی (اجاره بالاتر) ، تلویزیون ، کمد ، مبلمان ، میز ناهار خوری و مقداری وسایل آشپزخانه و ظروف غذا خوری. طی چند سال اخیر و با ورود خارجی ها به سودان فرهنگهای گوناگونی نیز وارد گردیده که این موضوع باعث تغییراتی در کمیت و کیفیت وسایل منزل شده است. به عنوان مثال جاروبرقی جزوی از وسایل زندگی در ایران است و تقریبا صاحبخانه ها این موضوع را متوجه شده اند.همچنین ماشین ظرفشویی ، اتو ، سری های ظروف برنج خوری ، خوش خوری و انواع قاشق و ... وارد این فرهنگ شده است.

نحوه قراداد اجاره بها : مستاجر و موجر می توانند قرارداد را خود تهیه و امضا نموده و دو نفر شاهد آنرا امضا نمایند. البته بهتر است در محامی (دفاتر وکالت) این سند تهیه و به امضای طرفین و شاهدهای دو طرف برسد. پیش پرداخت (رهن)  اجاره در سودان رسم نیست و پرداختها معمولا سه ماه به سه ماه انجام می شود و مستاجر هر هنگام که خواست می تواند با اعلان قبلی منزل را تخلیه نماید

نکته جالب اینکه در سودان اجاره آپارتمان بیشتر از خانه ویلایی است. برخی دلایل این موضوع عبارتند از : آپارتمان و برجها دارای نگهبان هستند ، برق اضطراری برجها مسئول داشته و هنگام قطع برق شهری ، بلافاصله برق اضطراری وصل می شود ، خانه های ویلایی دارای مارمولک و حشرات است که به ویژه خانمها از آنها فراری هستند ، ورود گرد و غبار به آپارتمان نسبت به خانه های ویلایی کمتر است ، خنک کردن آپارتمان راحتر و ارزانتر از خانه های ویلایی است.

نکات مهم : برق در سودان مانند بسیاری از کشورهای دیگر باید پیش خرید شود. این یعنی که شما به دفاتر فروش برق مراجعه کرده و میزان برق مورد نیاز خود را خریداری و وارد دستگاه ویژه ای در منزل می نمایید. با مصرف برق میزان شارژ شما کاسته می شود. البته باید پیش از صفر شدن دستگاه (کنتور) دوباره شارژ شود تا برق قطع نگردد. نکته دیگر اینکه در سودان کنتور آب وجود چندانی ندارد لذا شما هنگام خرید برق ماهانه هزینه ای ثابت بابت آب که مبنای محاسبه آن بر اساس مساحت و نوع محل اقامت (آپارتمان ، ویلایی) می باشد را پرداخت خواهید کرد.

[+] نوشته شده توسط رضا در دو شنبه 28 بهمن 1392برچسب:سودان,اجاره منزل و آپارتمان, در ساعت 15:59 | |
سوق شعبی (بازار مردمی)

سوق شعبی در خارطوم مرکزی و در خیابان محمد نجیب ، خیابان 61 و روبروی سوق الجمعه قرار دارد. کالاهایی را که می توان در این بازار تهیه نمود عبارتند از :انواع پوشاک کودکانه ، زنانه ، مردانه ، پرده های تزیینی ، ادویه عطاری ، ظروف و وسایل منزل و آشپزخانه ، مبل و صندلی و زیر انداز و پتو .

شکل ظاهری این بازار تقریبا شبیه بازارهای سنتی سقف دار ایرانی است. به همین دلیل تحمل گرما هنگام خرید مقداری آسانتر است. یکی از بزرگترین مشکلات خرید در این بازار کمبود فضای پارک برای خودروها است. به همین دلیل بهتر است از تاکسی یا رکشا برای رفتن به این بازار استفاده شود.

البته همانگونه که پیش از این گفته شد بیشتر پوشاک موجود در بازارهای سودان ،  چینی بوده و کیفیت پایینی دارد.

[+] نوشته شده توسط رضا در شنبه 21 دی 1392برچسب:سودان,سوق شعبی, در ساعت 20:4 | |
مقرن (محل برخورد نیل آبی و سفید)

پایتخت سودان به واسطه عبور دو رودخانه بزرگ نیل آبی ونیل سفید به سه بخش تقسیم شده است :

بخش شمال غرب بنام امدرمان

بخش شمال و شمال شرق بنام بحری یا خارطوم شمال

و بخش مرکزی و جنوب بنام خارطوم مرکزی

رود نیل آبی که از کوههای کشور اتیوپی سرچشمه می گیرد پس از ورود از شرق سودان تا مرکز ادامه یافته و در خارطوم به سمت شمال یعنی مصر تغییر مسیر می دهد.رود نیل سفید که از جنگلهای انبوه سودان جنوبی ، اوگاندا و آفریقای مرکزی سرچشمه می گیرد پس از وارد شدن از جنوب سودان به خارطوم رسیده و پس از پیوستن به رود نیل آبی تبدیل به رود نیل واحد شده و به سمت مصر ادامه می یابد. دو رود نیل آبی و سفید هنگامی که در منطقه مقرن (موگرن تلفظ می شود) به هم می پیوندند شبیه به سر فیل با خرطوم کشیده است و شاید به همین دلیل است که این شهر ، الخرطوم نامیده شده. جریان آب این دو رود 10 ماه از سال یکنواخت بوده و میانگین ژرفای آن حدود 15 متر است که البته در نیل واحد به حدود 25 متر می رسد.در ماههای تیر و مرداد که فصل پاییز در سودان است این دو رود به دلیل بارندگی هایی که انجام می شود به شدت گل آلود و موج دار می شود و میانگین ژرفای آن به بیش از 25 متر و نیل واحد به بیش از 30 متر میرسد.

بخش قدیمی و فرهنگی پایتخت که امدرمان نام دارد حدود 150 سال پیش پایتخت سودان بوده که در حال حاضر دارای بافت قدیمی و متراکم تر نسبت به خارطوم مرکزی است.مجلس ملی سودان در این بخش قرار داشته و همچنین منزل تعدادی از افراد سرشناس و دولتمردان در این منطقه واقع شده است. آرامگاه امام مهدی سودانی که علیه استعمار انگلیس بپاخاست و انگلیسیها را از سودان بیرون کرد نیز در این منطقه قرار دارد.

بخش خارطوم بحری بیشتر محل استقرار واحدهای صنعتی بوده و منطقه ای رو به رشد و توسعه است، همچنین در قسمت شرقی بحری منطقه ای به نام عزیز کفوری واقع شده که منطقه دیپلماتیک بوده و تعدادی سفارت خانه و همچنین اقامتگاه سفیران خارجی در آن قرار دارد.اقامتگاه سفیر کشورمان نیز در این منطقه قرار دارد.

هم اکنون در خارطوم مرکزی ، فرودگاه ، کاخ ریاست جمهوری وزارتخانه ها و بیشتر فروشگاههای بزرگ و رستورانها قرار داشته و به نوعی قلب پایتخت به شمار می آید.

سفارت کشورمان در منطقه مقرن و نزدیک به خیابانهای نیل و جامعه واقع شده است.

[+] نوشته شده توسط رضا در یک شنبه 8 دی 1392برچسب:سودان,سفارت,نیل, در ساعت 15:25 | |
سوق عربی

سوق عربی تقریبا در مرکز شهر خارطوم و بین خیابانهای بلدیه و قصر قرار دارد.(شارع بلدیه و شارع قصر).در این بازار انواع لباسهای مردانه ، زنانه و بچه گانه به فروش می رسد.البته بیشتر لباسهای ارایه شده چینی و بخش کمی نیز ترکیه ای است. در بخشی از این بازار انواع چای های کنیایی و کرکدی (چای ترش سودانی) به صورت فله ای و عمده به فروش می رسد. در قسمت جلویی این بازار تعداد زیادی مغازه طلا فروشی وجود دارد که مکان جالبی برای خانمها است. پیش از خرید طلا در سودان بایستی به این نکته توجه نمود که طلاهای موجود در سودان به سبک و سلیقه عربی است بدین معنی که ظرافت چندانی نداشته و در عین حال معمولا سنگین و گران هستند. نکته دیگر اینکه اکثر طلاهای سودان با عیار 21 می باشد.

به افرادی که قصد خرید لباس برای خود یا به عنوان سوغات را دارند سفارش می شود که تا جایی که امکان دارد نیازهای خود را از داخل کشور خودمان تهیه نمایند. همانگونه که گفته شد لباسهای این بازار اغلب چینی بوده و با وجودی که قیمت آنها نسبتا بالاست دارای کیفیت پایینی هستند. حتی لباسهای ترک نیز بی کیفیت بوده و نسبت به لباسهای ایرانی و حتی چینی که در ایران به فروش می رسد هم گرانتر بوده و هم کیفیت پایینتری دارند.

[+] نوشته شده توسط رضا در سه شنبه 3 دی 1392برچسب:سودان,سوق عربی,, در ساعت 18:19 | |
سوق المرکزی

سوق در زبان عربی به معنای بازار است. در خارطوم چند بازار سنتی و قدیمی وجود دارد که مردم نیازهای روزانه خود را از آنجا تامین می کنند. برخی از این بازارها عبارتند از : سوق المرکزی ، سوق الشعبی ، سوق العربی ، سوق قشره ، سوق لیبی ، سوق امدرمان و چند سوق دیگر. در این بخش به معرفی سوق المرکزی پرداخته می شود:

این بازار که در انتهای بلوار آفریقا (شارع المطار) قرار دارد در حقیقت بزرگترین بازار فروش محصولات کشاورزی می باشد. محصولاتی مانند : انواع سبزی های جیرجیر ، نعناع ، تربچه ،پیاز ، پیازچه ، گوجه ، کلم ، سیب زمینی ، کدو ، خیار ، و همچنین انواع میوه مانند : سیب ، پرتقال ، کیوی ، خرما ، لیمو ترش ، انگور ،انبه ، موز و برخی میوه های آفریقایی نظیر شوکه شوکه و قشطه .

چنانچه در نظر دارید مقدار زیادی میوه و سبزی خرید نمایید این بازار پیشنهاد می شود. البته بایستی خود را آماده دیدن محیطی نه چندان بهداشتی نمایید.در بدو ورود کودکانی با فرغون از شما می خواهند که در خرید به شما کمک نموده و مبلغی در حدود 5 تا 10 جنیه دریافت نمایند.بیشتر میوه های سودان وارداتی است که از کشورهایی مانند مصر ، سوریه ، ایران و عربستان وارد می شود.

[+] نوشته شده توسط رضا در چهار شنبه 13 آذر 1392برچسب:سودان,سوق المرکزی,, در ساعت 1:14 | |
عید قربان

عید قربان که در زبان عربی عیدالاضحی نامیده می شود یکی از مهمترین عیدها در کشورهای عربی و به ویژه سودان است. تعطیلات رسمی سودان نسبتا کم بوده و به دلیل اینکه سودانیها عید تحویل سال نو (سال میلادی) را برگزار نمی کنند به دو عید فطر و قربان بسیار اهمیت می دهند.عید قربان تقریبا مانند عید نوروز ما ایرانیها است.مسلمانان سودان در این روزها لباسهای نو خریداری نموده وسایل منزل را در حد توان نو نموده و خانه را گردگیری می کنند. دید و بازدید و رفتن خانه ی اقوام بخش مهمی از مراسم عید قربان است.تعطیلی عید قربان در سودان یک هفته می باشد.

[+] نوشته شده توسط رضا در پنج شنبه 25 مهر 1392برچسب:سودان,عید قربان,عید الاضحی, در ساعت 1:16 | |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 15 صفحه بعد

درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آرشيو
تير 1394
شهريور 1393
مرداد 1393
تير 1393
خرداد 1393
ارديبهشت 1393
فروردين 1393
بهمن 1392
دی 1392
آذر 1392
مهر 1392
شهريور 1392
مرداد 1392
خرداد 1392
ارديبهشت 1392
فروردين 1392
اسفند 1391
بهمن 1391
دی 1391
آذر 1391
آبان 1391
مهر 1391
شهريور 1391
مرداد 1391
تير 1391
خرداد 1391
ارديبهشت 1391
فروردين 1391
اسفند 1390
بهمن 1390
دی 1390
آذر 1390
آبان 1390
مهر 1390
آمار
روز بخير كاربر مهمان!
آمار بازديدها:
افراد آنلاين:
تعداد بازديدها:

مدير سایت :
رضا
لينكستان
کیت اگزوز
زنون قوی
چراغ لیزری دوچرخه

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

زیباترین سایت ایرانی

جدید ترین سایت عکس

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی

وبلاگ دهی LoxBlog.Com


لينكدوني

کیت اگزوز ریموت دار برقی
ارسال هوایی بار از چین
خرید از علی اکسپرس
قیمت پرده اسکرین
تشک طبی فنری
کاشی سازی

آرشيو پيوندهاي روزانه


CopyRight| 2009 , heidari.LoxBlog.com , All Rights Reserved
Powered By Blogfa | Template By: LoxBlog.Com